CNC Jobs Europa
Business

Vergoeding chirurgische ingrepen

Vroeger werden er verschillende plastische ingrepen zoals ooglidcorrecties en borstvergoedingen vaak vergoed door de verzekering. Tegenwoordig is dit vaak niet meer het geval en zullen de meeste mensen deze ingreep uit eigen zak moeten betalen. Dit komt omdat vele mensen aangaven dat zij deze ingrepen nodig hadden vanwege medische klachten, terwijl het eigenlijk om cosmetische redenen ging en geen medische noodzaak had. Voor de mensen die nu wel daadwerkelijke medische klachten hebben kan dit erg vervelend zijn omdat zij de ingreep nu zelf moeten betalen. Voor sommige mensen is dit haast onmogelijk omdat zij niet erg welvarend zijn en hierdoor kunnen zij niet van de medische klachten afkomen die zij hebben. Om deze reden zijn er weer onderhandelingen bezig om te zorgen dat er wel weer een vergoeding voor bijvoorbeeld de ooglidcorrectie terug in het basispakket komt.

Minister Schippers zal binnenkort moeten besluiten of een plastische ingreep door medische klachten na tien jaar weer terug zal komen in het basispakket. De adviescommissie Pakket van het Zorginstituut staan tegenover het besluit en hierdoor is er een erg grote kans dat ook Schippers groen licht zal gaan geven voor het terugkregen van de vergoeding in het basispakket.

Plastische ingrepen die worden uitgevoerd vanwege cosmetische redenen of wegens religieuze redenen zullen niet vergoed worden. De vergoeding geld namelijk alleen wanneer iemand noodzakelijk een ingreep moet ondergaan vanwege medische klachten. Wanneer iemand een ooglidcorrectie moet ondergaan kan dit voortkomen uit medische redenen zoals weinig zicht, hoofdpijn, minder concentratie of vermoeidheid. De klachten moeten dusdanig erg zijn dat het hinder geeft in het dagelijks leven. Wanneer iemand alleen een ooglidcorrectie wilt vanwege een hangend ooglid, zal deze niet vergoed worden. je kan er wel voor kiezen om het nog steeds uit te voeren maar dit zal dan uit eigen zak betaald moeten worden. Een ooglidcorrectie heeft erg goed resultaat wat vaak te zien is op de ooglidcorrectie voor en na foto’s. De ooglidcorrectie prijzen kunnen verschillen per kliniek.

http://faceland.nl