CNC Jobs Europa
Business

Een eigen bedrijf

Veel ambitieuze mensen hebben de droom om uiteindelijk een eigen baas te zijn van een goedlopend bedrijf. Vaak is dit een sprong in het diepe want je weet nooit hoe het af gaat lopen, maar weel mensen wagen de sprong. De laatste tien jaar zijn er veel nieuwe mogelijkheden bij gekomen om een succesvol bedrijfje te beginnen. Zo heeft het internet het namelijk een stuk makkelijker gemaakt. Wanneer je online succesvol opereert heb je een voorsprong op andere bedrijven die hier nog niet veel mee bezig zijn. toch liggen er erg veel valkuilen op weg naar een succesvol bedrijf.

 

Wanneer je een eigen bedrijf start, moet je deze inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Je krijgt hiervoor een uniek KvK nummer en een eigen BTW nummer. Hiermee kom je in het handelsregister en kun je belastingaangifte doen. Daarnaast moet je doorgeven welke rechtsvorm je hebt qua bedrijf. je kan namelijk een NV, BV of eenmanszaak hebben. het is belangrijk om hier goed over na te denken.  Wanneer je eenmaal ingeschreven bent, heb je officieel een eigen bedrijf.

 

Je kan nu gaan beginnen met het werven en inhuren van personeel wanneer dit nodig is. Daarnaast kan je ook een pand gaan huren en kun je kijken naar investeringen die nodig zijn om goed te beginnen.  Ook moet je nu gaan denken aan de minder leuke kanten zoals bijvoorbeeld de administratie dingen die hierbij komen kijken. Als ondernemer is het erg belangrijk om dit allemaal goed op orde te hebben. Je moet ook goed letten op verzekering en pensioen. Onder de administratie komen dingen kijken als inkomsten, uitgaven, facturen etc. Ook dien je de salarisberekening te regelen. Dit is een vervelend klusje waar nog redelijk veel kennis voor nodig is. Gelukkig kan je dit ook uitbesteden aan bedrijven zoals CBBS die dit voor je overnemen.

http://www.cbbs.nl