De horlogemerken Cluse, Ice Watch en Fossil hebben ieder hun eigen ontwikkelingen

Ontwikkelingen in horlogeland nader bekeken

Welke ontwikkelingen zien we in horlogeland en wat zijn de redenen waarom het ene merk beter in de markt ligt, dan het andere. We namen een aantal horlogemerken mee in ons onderzoek; Fossil, Ice Watch en Cluse.

Ice Watch; is de trend voorbij?

Ice Watch is gedurende de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste horlogemerken in Europa. Baanbrekend was de keuze voor het materiaal silicone. Een Ice Watch horloge bestaat voor een groot gedeelte uit dit materiaal. Het voordeel van silicone is dat er een enorm palet aan kleuren mogelijk is om het horloge in te vervaardigen. Daarnaast werd een Ice Watch, juist door dit materiaal in combinatie met het design als trendy en hip ervaren. Ook het draagcomfort van een silicone Ice Watch is fenomenaal. Nu, na jaren van hoogtij, zien we echter een sterke afname in interesse. Je zou kunnen stellen dat elke potentiele klant al een Ice Watch heeft en dat daardoor de interesse afneemt. Dat is zeker waar. Ook waar is dat Ice Watch in mindere mate in staat is gebleken om vernieuwingen op een succesvolle manier in de markt te zetten. Daar waar andere merken dit wel met succes hebben gedaan.

Cluse horloge; vernieuwd horloge

Een merk dat uitstekend in staat is gebleken om de trends op de voet op te volgen met haar horlogedesigns is Cluse. Een Cluse horloge past in perfect in de minimalistische trend, welke op dit moment hoogtij viert. Het ontwerp van een Cluse horloge is simpel, sober en eenvoudig. Precies dat waar de minimalistische trend voor staat. De Cluse horloge collectie laat qua horlogestijlen dan ook één en hetzelfde beeld zien. Dat kan ze in de toekomst wellicht wat opbreken. Want wat als de trend een ander beeld vraagt. Hoe gaat Cluse met haar uitgesproken designs hierop inspelen? We wachten het rustig af. Voorlopig is een Cluse horloge onmisbaar aan de pols van iedereen die hip door het leven wil gaan.

Fossil horloge, eigentijds en vintage hand in hand

Als er één horlogemerk met succes weet vast te houden aan haar image en zich niet laat leiden door het veranderende modebeeld, dan is dat wel Fossil. Een Fossil horloge is al jarenlang een toonbeeld voor een eigentijds horloge. Met de voor Fossil zo bekende vintage touch. Maar toch laat Fossil de trends niet onberoerd. De basiscollectie wordt namelijk aangevuld met seizoen modellen, die special ontworpen worden om in te spelen op de meest actuele marktontwikkelingen. Kies je voor Fossil horloge uit de seizoencollectie dan ben je er zeker van dat je trendy horloge koopt!

https://www.ice-watch.com/nl-nl/